onsdag 8 november 2017

Lektionen

Man går till skolan.
Man tar med sig sin kaffe eller sitt te eller någonting annat. Man sätter på sin dator eller tar fram sitt häfte, sin telefon, sina pennor, what not.
Man vet ungefär vad det kommer att handla om, lektionen alltså, det stod ju på internet, man kanske talade om det förra gången.
Man kollar på klockan, bara ett par timmar till lunch. Man börjar anteckna vad läraren säger, det låter nästan intressant, eller är det bara inledande, kanske det inte egentligen är intressant, men man kan inte riktigt urskilja, det finns för mycket kaffe kvar i koppen.
När kaffet tar slut blickar man igen mot klockan, bara en och en halv timme till lunch. Ja just det, man skulle ju anteckna.
Vad talar de nu om? Man fortsätter, det var bara en slide som man missade, man kan ju kolla upp det senare, det finns ju på internet. Allt finns ju på internet, varför antecknar man ens? Kanske det bara är något som finns i ryggmärken efter gymnasiet, att det hör till att anteckna? Ojdå, det har man ju inte tänkt på, att det så omedvetet fastnar, det som prentas in i flera år.
Nu har det gått två slides, nu måste man skynda för att få in allt.
Ojdå, bara en timme till lunch, nu börjar slutspurten. Man sätter sig rak i ryggen, nu ska det skrivas. Etik okej. Hur kom vi hit? Det diskuterades ju någonting helt annat just, men det var visserligen då kaffet tog slut. Borde man kola ifall det fortfarande finns biljetter till den där konserten? Eller har de ens börjat sälja ännu? Och hur var det men den där festen, skulle den där killen komma som stod och predikade om hälsosam mat på den förra festan? Man gillade honom, han var trevlig.
Tjugo minuter till lunch, nu är det ingen vits att anteckna mer, det är bara att lyssna. man stänger datorn, sätter den i väskan.
Bokstavskombinationer. Man antecknade ju vad de stod för på förra lektionen. Man öppnar datorn, hittar filan, kollar upp bokstäverna, just det det var det här. Man kollar up, jaha lunchpausen började fem minuter tidigare. Man packar ihop, nästa lektion väntar. Vad lärde vi oss? Är det någon skillnad, det finns på internet.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar