torsdag 8 december 2016

Tröttheter och nyheter

Hur otroligt är inte det att ha spelat för fullsatta salar en hel spelperiod?

...

Det är det enda jag fick ur mig några dagar sedan när jag satte mig ner och planerade senaste blogginlägg. Men där tog orden slut, det har kommit ut så mycket teater så det lyckades inte mer. Teater har tagit ut allt av mig, alla ord, alla tankar, all energi. Jag kom hem efter föreställningarna, trött och sliten, min röst var hes och jag hade svett i min panna, jag var yr och hungrig. Jag sover längre men orkar ändå inte stiga upp, och vad var det värt? Jo 2200 åskådare, så det var värt det. Men det är skönt att få en månads paus, fast allt mitt liv snurra runt nu tog slut för en stund.

Och nu när jag fick lite mer ledighet så har jag ingen lust mer. Det är bara 25 dagar kvar och ändå orkar jag inte sätta på mig joggingskorna och ta mig ut genom dörren. Jag har inte lust att lyssna på den fräscha spellistan som skulle hålla mig sällskap medan svetten skulle rinna ner för min rygg. Istället sitter jag här med mitt kalla kaffe, skriver blogg och fryser av blotta tanken av att gå ut, men jag vet att jag snart måste. Varför skulle jag fara och springa när jag snart måste iväg på ett jobb för att sedan hinna till ett annat? Varför skulle jag öda alla mina krafter när de redan håller på att ta slut? Inte idag. Kanske imorgon. Senast nästa vecka.

Men nu ska vi inte gråta för Raseborgs Ruiner kommer tillbaka i januari, fräschare än någonsin, eller så vill jag iallafall påstå. Karaktären Ida har åtminstone tröttare ben och grönare kläder, och så har vi ju hunnit vila i en månad. Och vem vet, kanske det till och med kommer att va skönt att få spela efter en så lång paus, här kommer ju julen och allt emellan. Så efter att vi ätit all mat, paketerat upp alla klappar och druckit all sprit så borde vi ara i toppform för en nypremiär.

Själv är jag inte alls förberedd för julen. Har just och just hängt upp juleljusen och handlat hela en julklapp. Hemmet är ostädat och outfiten inte planerad. Men det är ju ännu mycket tid kvar, jag hinner nog. Men inte idag. Kanske imorgon. Senast nästa vecka.Ha det bra!

-IMF

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar