onsdag 23 december 2015

En Saga

Kära två och en halv bloggläsare, ni ska nu få läsa en liten saga om hur det ibland kan gå.

Det var en gång en tjej och en kille som bestämde sig får att åka till Stockholm några dagar före jul för att köpa de sista julklapparna och för att spendera lite tid med varandra. En lördageftermiddag bar de sig iväg till Helsingfors och Silja Line.
Båten startade och det unga paret gick omkring på båten och tittade på saker och planerade julklappsinköpen. På kvällen åt de en underbar middag på en italiensk restaurang ombord och njöt senare av en bra trubadur i pubben, där tjejen faktiskt träffade en av hennes goda vänners far.
Paret gick sedan och lade sig för att orka spendera hela följande dag i Stockholm.

Följande dag steg de upp, åt morgonmål och begav sig till staden. Det var inte särskilt kallt för att vara en decemberdag, så det var riktigt skönt att gå utomhus. Efter att ha gått igenom helga staden, ätit lite lokala burgare och tömt halva plånboken, begav de sig med raska steg tillbaka till båten.
Men när det kom fram till terminalen hade båten redan hunnit åka iväg. Vad ska vi göra nu undrade paret och rusade nästan i panik till infodisken, där en trevlig finlandssvensk man satt och knaprade på en dator. Efter en stund av prat fick tjejen och killen köpt åt sig nya biljetter som skulle ta dem till sitt hemland, men inte till staden Helsingfors, utan till staden Åbo. Problemet här var det att alla deras saker transporterades som bäst till Helsingfors, vilket tvingade paret att komma på ett sätt att ta sig dit.

När en situation som denna dyker upp är man aldrig riktigt redo och när alla problem var lösta bestämde sig paret att ta en drink och sätta sig ner, det var trots allt två timmar tills nästa båt skulle åka.

När de steg ombord på den andra båten förde de sina saker till hytten och gick nästan direkt till puben och tog en till drink. Bartendern kände killens pappa, vilket att man kunde byta några ord med honom och då märkte de att en trubadur började spela, en man med bra attityd och skämt, så paret satte sig ner och lyssnade och spenderade nästan hela kvällen där, men vad gör det då sällskapet är bra.

Nästa morgon vaknade de lite före sju och tog sina saker och steg av i Åbo, nu hade de bara en två timmars tågresa framför sig, och en promenad sträcka till hamnen kvar före de skulle få tag i sina saker. Det lustiga var det, att fastän deras båt startade mycket senare än den första så var paret samtidigt i Helsingfors som den andra båten, vilket betydde att de i terminalen hamnade gå mot folkmassorna som var påväg ut från båten.

Men allt hade ett lyckligt slut i alla fall, och nu är julklapparna paketerade och de båda är i tryggt förvar hemma i Finland och alla sakerna är i behåll. Stockholm levererade och maten var god.

Det ända som fattas är ett tack till Silja Lines personal som lugnt och proffsigt fixade oss tillbaka hem, som lät våra saker vara kvar i vår första hytt och lät oss komma in på båten och hämta dem och tack för den underbara maten vi fick på vägen till Stockholm. Fastän en försening förstörde en del av stunden så var det en resa jag kommer att komma ihåg med ett leende

Skål!

-IMF

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar