onsdag 24 september 2014

Höstens studentskrivningar i ett nötskal... eller typ bananskal.

Nu har jag ältligen skrivit klart alla ämnen jag skulle skriva den här omgången som började så underbart, då jag ungefär 8.30 måndagen den 8.9 satte mig på plats 3 i ett av våra klassrum, lade på mig de stora och klumpiga hörlurarna för att lyssna på en fransman vid namn Pierre som pratade engelska. Nu ska vi vara snälla, jag har annars inte haft några problem med studentexamensnämnden och jag förstår att engelskan inte skall vara på dagisnivå, fastän det är dit mina kunskaper skulle passa in, men var nu lite realistiska... en fransman som talar grammatikaliskt korrekt engelska? nä nu får ni ge er. Och det blev ju inte något bättre med det fina avslutet där en 99-årig kvinna abseilar ner för en vägg. Hör det till allmänbildningen att jag ska veta namnen på alla extremsportar? Nåja, inte skall man väll klaga dessvärre, fast det kanske är det jag är bäst på.

Finska hörförståelsen gick betydligt bättre, men där försöker jag vara så noga jag bara kan. Jag är ingen plugghäst, och jag hatar att sitta med näsan i en bok, men finska är min mammas modersmål så jag har vissas krav på mig själv. Säkert det ända ämnet jag har krav i.
Överraskningen var ju det, att jag märker att i finskaprovets skriftliga del har min kära vän Pierre också lyckats komma med i, fast denna gång som en fransk kock... Är ni seriösa??

Det enda realprovet jag skrev var samhällslära, vilket jag alltså skrev förra våren men som jag då tyckte att jag ska ta om, gick precis lika dåligt/bra som förra gången. Jag får bara ge mig, jag är inte värd mer än ett C...

Men nu sitter jag här och jävligt stolt kan säga att jag efter flera gånger räknat igenom och låtit andra räkna igenom mina poäng, uppnådde mina krav i finskan och fick, åtminstone preliminärt, ett M. Hurra, nu kan jag nästan dö lycklig.
Till och med engelskan gick bra för min del, fastän jag inte förstod ett ord vad Pierre kläckte ur sig. Kanske jag blir student sen också, OM jag alltså kommer igenom matematiken, men det skal väl inte vara ett problem... hoppas jag...

Bananskalet avslutat och jag tackar för mig

Slarvigt, stressigt och illaluktande...

-IMF

...skämtade bara. Var nog i duschen just :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar