tisdag 11 mars 2014

Förbered dig inför studentexamen - Gunhild style

Allt börjar med att du bestämmer dig i god tid vad du vill skriva första gången du skriver. Detta innebär såklart att du måste gå i ett gymnasium, men det förstod ni säkert.
Och när du väljer vilket ämne du vill rickta dig in på, så fundera på det som är lätt, intressant och inte innehåller så mycket begrepp, och efter det väljer du raka motsatsen, i mitt fall Samhällslära.
Efter det måste du se till att du hinner gå alla kurser innan skrivningarna, det skulle vara hemskt om det inte skulle bli ett stressigt läsår.
Och när du äntligen valt dina kurser, fått in alla du måste gå, måsta hoppa över vissa oblikatoriska och tänka "Äh jag hinner ta den nästa år" så måste du ju också gå de där kurserna. Och när du gått kurserna, med svett och tårar, alla deadlines och studiebesök och överdrivet långa lektioner, så bestämmer du dig för att ta en nätkurs; som om du inte skulle ha tillräckligt deadlines från förut. 
Och nu sitter jag här. Märker att jag inte hunnit öva tillräckligt, att jag måste se på Return of the Jedi igår för att lugna mina nerver. Med kaffekoppen i den ena handen och repetitionsboken i den andra, svetten i pannan och ett för snabbt bultande hjärta i kroppen, så väntar jag på att fara och skriva. 
O kära gudar av visdom, ge mig mod att komma igenom det här utan gråt och utan underkända vitsord. Låt kunskapen om ekonomi, politik och juridik flyta genom mitt huvud medan jag sitter ett fjärdedels dygn inne i en illaluktande jumppasal tillsammans med en massa andra studerande, min sallad och min vispgröt. 
Med svett och nervositet

-IMF 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar