måndag 2 december 2013

Göra andra glada eller göra mig själv glad?

Kan man inte göra båda samtidigt? Kan man inte göra sig själv glad samtidigt som man gör andra glada? Vist kan man ju det, men ibland kan det vara svårt... Riktigt svårt. För ibland när man försöker göra någon glad så är det nån annan som blir ledsen eller sur.... Och jag vil, inte göra någon ledsen..det vill jag bara inte.
Men samtidigt, när det gäller lite andra saker så finns det sätt att göra sig själv och andra samtidigt glada, men största delen av tiden så borde de andra inte spela någon skillnad så länge du själv är glad och nöjd. Det handlar om att prova på nya saker och våga visa och bjuda på sig själv. Att introducera sig själv till något nyt och sedan våga stå där och säga att jag inte bryr mig vad du tänker eftesom det är jag som syår här uppe, inte du.
Jag tror jag håller på att vinna min sångskräck. Inte kanske helt och hållet, men jag har ett behov av att sjunga, ett behov av att öva och våga sjunga framför andra. Övning ger färdighet. Men som en en gång sade åt mig; ett ruttet äppel blir inte färskt hur mycket man än slipar och vattnar på det. Men jag tror helt bestämt att jag inte är ett ruttet äppel. Jag trorjag bara inte mognat riktigt ännu. Jag kan inte fatta att jag säger att jag själv borde mogna, men jag vågar faktiskt medge det. Jag måste och jag kommer att mogna. Övning hälper mogning. Men mogen eller inte, så bryr jag mig fan i vad andra tycker. Jag gör vad jag vill, och jag gör det faktiskt bra. Hur svårt det än känns för mig att säga det, men jag är faktiskt, till en viss mån, en gnutta bara, men i varje fall ganska bra :-) ingen är perfekt, men bristerna gör oss till vem vi är.
På onsdag kommer luciaresultaten. Inte för att jag kommer att vinna,men jag har ändå vågat ställa upp. Att se mitt ansikte i tidningen och i butiken... Inte någon rollfigurs ansikte i mig uta jag, bara jag, bara mitt egna ansikte där i tidningen men mitt namn under sig. Jag är för en gångs skull och spelar mig själv.
Och så saknar jag scenen... Det är en del av mig och jag behöver den... Frågan är bara om den behöver mig.


Ha det gött! 

-IMF 

P.s. Kandidat nr.3 ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar