tisdag 1 oktober 2013

Öva på prov - Gunhild style

Först måste du komma ihåg att hela perioden glömma alla inlämningsuppgifter så att du har lite med arr göra under provveckan. Sen måste du också kolla att ditt rum ser ut som ett kaos så att alla saker ligger omkring på golvet så som också alla kläder och möjliga tv-spel. 
Börja läsa i sista minuten. 
Välj några bra filmer som är passligt långa. Jag kör den här gången med Lord of the Rings för att de är långa och tre stycken, så jag kan se på samma serie igenom största delen av läsandet. En tv-serie går också, men då ska du ha tillräckligt många episoder i hyllan eller nedladdade. 
Dra nu fram boken till morgondagens prov och placera den mitt på govlet tillsammans med din överfulla kalender. Ta fram choklad eller annan möjlig godis. Sätt på musik på hög volym och läs igenom kalendern så du kommer ihåg vad allt du skall göra. 
Stäng nu av musiken och slå på filmen och ät godis. 
Halvtimme in i filmen sätter du på paus, tittar på alla uppgifter som ligger på golvet och suckar. Gå sedan ut med hundarna och kasta boll. (Om du inte har hundar så kan du bara springa omkring i de färggranna löven på marken och sjunga din favoritvisa) 
Ungefär efter 20-30 minuter så går du tillbaka in. Se på filmen i några minuter igen och gå sedan och äta något hälsosamt och gott, som t.ex. Purjosoppa eller svampsås. 
Gå nu upp och se filmen till slut. 
Nu är det daggs att skriva inlämningsuppgifterna. Skriv ned något smått på pappret och konstatera sedan att du inte är bra på det här. Gör detta om beroende på hur många uppgifter du har ogjorda. (Under tiden som du skriver så har du på musiken igen så att allt inte känns för hopplöst) 
Nu borde klockan redan vara så mycket att du känner dig lite trött. Sätt dig då i bilen och åk in till Esbo och spendera några timmar i ett köpcentrum där du kan köpa t.ex. Byxor, kritor och kaffemugg. Just före du åker hem så far du via Arnolds och köper munkar och sedan äter du en glass. Nu får du åka hem. 
När du kommer hem ska du koka te och äta en munk. Mums. 
Gå nu upp till ditt rum och se boken på golvet. Svär lite för dig själv och sedan plocka in sakerna du köpt i skåpet. 
Efter det tvättar du tänderna och går i duschen. Under denna tid har du hunnit glömma ditt jävla prov. 
Gå och sova. 
Vakna i tid ochlägg mat i en skål så du kan ta me det till skolan. Se din bok fortfarande på golvet. Svär. Ta med boken till bussen och läs igenom det viktigaste på vägen till skolan. 
Skriv provet.
Gråt lite inombords medan du kokar kaffe som du kan sätta in i din nya kaffemugg. Drick sedan kaffe och ät maten du packat med. 
Gå sedan på en provförberedande till morgondagens prov, och varsågod, så börjar du från början när du kommer hem :)
Enkelt? Men jag sa visst aldrig att det skulle vara.

Pusspuss


-IMF

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar