tisdag 16 juli 2013

Repdagbok: sånger

Det är 8 dagar kvar till premiär. Och nu har vi alla sånger, eller åtminstone texterna till sångerna utdelade till alla skådespelare, förhoppningsvis. 
Jag har aldrig behövas sjunga ett ord solo förut. Har inte behövat eftersom jag liksom aldrig blivit satt i den situationen där det ens kommer på tal. Men nu så finns det alltså en sång som jag ska sjunga, och fast det är en minimal mängd ord som jag faktiskt klämmer ur mig ensam under sången så får jag skräckslag bara med att tänka på det. Alltså ska jag inte tänka på det mer? Då behöver jag en stor hammare och flera plåster. 
Nä, kanske jag klarar av det när alla andra också gör det. Och det är så fint att se hur vissa försöker sitt bästa utan att tänka på vad andra tycker. Det är motsatsen till mig, eftersom allt jag tänker på är hur andra tänker om mig, tyvärr. 
Men sånger jo, har en liten magi i sig. Man kan liksom berätta vissa saker så mycket bättre genom att sjunga, eftersom alla tolkar sången lite på eget sätt. Och set är det egna sättet som berör mest. Alltså kan man beröra människor genom sång. 
Hade själv lust att börja storlipa när jag första gången hörde en av sångerna, bara gör att mina öron fick allt att passa så bra in i allt, men tuff som jag är (haha) så lät jag bli och började bita mig själv i tungan istället. 
Förutom att höja rösten så har jag också varit barnvakt till en liten unge som använder mesta av sin energi till att ropa på mamma, men annars är han helt ok :) och dessutom är han en av de sötaste varelserna jag nånsin sett, så det så. 


Ha det gött! 
(Och glöm inte att vi börjar spela efter den 24.7, som btw är nästa veckas onsdag) 

-IMF

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar