tisdag 23 juli 2013

Dagen före...

En kall rand kryper ned längs min rygg. Mina fötter värker. Hjärtat skuttar. Och framför mig har jag ett programblad med morgondagens datum på sig. Det skall bli premiär. 
Jag brukar vara nervös bara då när det rör sig om något nytt, eller då när det finns bekanta teater-ansikten i publiken. Men just nu vet jag ju inte vem som kommer att komma just imorgon så det är nog det där nya jag är nervös över. 
Tänk om jag sjunger falskt? Tänk om jag glömmer vad jag ska säga? Tänk om jag snubblar framför alla? 
Imorgon är det premiär. Min nionde premiär på lite över fyra år. Jag vet ju hur det går till, och jag kan ju nog mina repliker. Men det finns alltid en "tänk om" i bakhuvudet, och det är inte den jag borde lyssna på. Jag kan. Fast största delen av människorna omkring mig säger att jag inte gör det. Man ska vägra lyssna då någon försöker få dig ner. 
Blandade känslor, för jag har ju väntat på det här, jobbat för det här och strävat efter det här. Resultatet kommer att vara bra, det känner jag på mig, och för att jag vet att alla andra också jobbat lika hårt som jag. Det är inte de små detaljerna som är viktiga, utan det stora hela. Och det stora hela är klart, alltså har vi tid att också ta fram de små detaljerna. 
Men vad händer sen? Är det jag som tar allt ansvar? Är ju redan och plockar på saker som folk glömt efter sig. Kanske jag klarar av det, eftersom det inte finns så mycket ansvar att ta. 
Bara de inte hatar mig. Bara de inte buar ut mig och tycker att jag är dålig.... 

Men taggad är jag, och det är säkert! 

Imorgon är det premiär. 
Se till att också vara där! 

Ha det gött! Så ses vi sen ;)

-IMF

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar