tisdag 19 mars 2013

Pessimistlistan och världsförbättring.

Mors!
Under den senaste tiden, men hästkött, och hamsterkött och alla köttlikmandeprodukter som finns i varor som det INTE STÅR PÅ att det finns, har fått migatt tänka, och när jag tänker så slutar det inte bra, så min slutsats blev att jag är mot snabbmat i nästan alla former.
Alltså slut med att vara lat och köpa färdig mat och börja laga den själv. Enkelt? Inte egentligen, men man kan ju försöka. Dessutom borde jag ha en godis-break alltså låta bli att äta godis, och tänkte börja denhär efter påsken, för på påsken äter man ändå så mycket att efteråt kommer det att kännas bra med lite paus. Om jag håller den till min födelsedag så kommer jag att laga mig själv väldigt glad, för min självdissiplin är väldigt dålig.
Jag säger inte att man borde börja träna mera och äta mindre fast det också skulle vara bra, utan att man borde tänka efter vad man äter och att man faktiskt vet vad man äter, och det går lättast om man lagar sin mat själv och låter bli att köpa och äta produkter med höga halter av tillsattsämnen.
Du är vad du äter? Isåfall är jag hellre en pastalåda som är hemgjord än en e-kod som ingen egentligen vet vad den är. Dethär betyder förstås inte att jag nu bara tänker sitta hemma och äta pasta, för det är inteheller hälsosamt, utan att man äten mångsidigt (flerformigt) och hemlagat som hälst är närproducerat.
Inte för att jag vill bli någon världsförbättrare, men att kunna påverka på sitt eget liv positivt är alltid bra.
Det är lite samma med att inte hålla sina apparater på standby, släcka (OBS släcka, inte stänga) lamporna efter att du lämnat rummet, dra ut kaffekokaren från väcghen när du är klar och att inte duscha för länge. Spara ström, elektricitet och energi i överlag.
Tänk vad lita man behöver göra för att åtminstone få sitt eget liv att må bättre, och sen kommer nån imot och sägeratt denhär världen gör som den vill och att man inte kan ändra på den. Fel, för det är offtast de små sakerna som påverkar mest.

Ha det bra!

-IMF

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar